Ensimmäinen Helmari- tapahtuma takana
8.6.2019 22:48 Uutiset / D06-tytöt

Helteinen Helmari- tapahtuma

T06 joukkue osallistui ikäluokan ensimmäiseen Helmari- tapahtumaan Kalajoella. Helmarit on naisten maajoukkueen lempinimi ja Helmari- tapahtumilla pelaajille halutaan kertoa alusta lähtien että kaikilla on polku auki aina maajoukkueeseen saakka, mikäli vaan jaksaa tehdä työtä tavoitteen eteen. Ensimmäisessä tapahtumassa pelaajia tarkkaili ainoastaan piirin aluevalmenta Craig Ramsay ja päivän teemoina olivat 1v1 puolustaminen ja rohkea pelin avaaminen.

Päivän pelit sujuivat joukkueelta mallikkaasti ja päivän teemoja noudattaen. Ensimmäisessä pelissä K-Pallo kaatui peräti 9-0 hienon esityksen jälkeen. Joukkue juoksutti isokokoista vastustajaa ympäri kenttää ja viimeisteli kuumasta ilmasta huolimatta kylmän viileästi :) Toinen ottelu GBK:ta vastaan oli heti perään ja siinä kuumuus verotti jo hieman pelaajien energioita. Naapuri kaatui kuitenkin kypsän esityksen jälkeen 2-1. Paikkoja toki oli vaikka viiteen lisämaaliin.

Aluevalmentajan terveiset kaikille pelaajille oli, että tulevaisuudessa aluejoukkueeseen pääsemisestä on todella kova kilpailu. Aluejoukkue kootaan Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan piirien pelaajista ja se tarkoittaa että 18 pelipaikasta kilpailee noin 400 pelaajaa. Se, että pääseekö tuolloin joukkueeseen, ei kuitenkaan tarkoita kenenkään harrastuksen tai pelaajauran osalta vielä yhtään mitään. Jokainen pelaaja voi vaikuttaa omaan kehitykseensä harjoittelemalla hyvin ja tekemällä parhaansa.


Ensimmäinen alueturnaus -06 ikäryhmälle on keväällä 2020. Aluetapahtumissa kaikki ottelut mm. kuvataan ja pelaajatarkkailijoita on paikalla useampia. Jatkossa alueturnauksia on aina kaksi kertaa vuodessa ja ne ovat Helmaripolun osalta tärkeimpiä tapahtumia. Keski-Pohjanaan piiristä alueturnauksiin kutsuttaneen kolme joukkuetta ja Vaasan piiristä viisi.

Tästä on hyvä jatkaa toimintaa eteenpäin ja toivottavasti päivän jälkeen monella pelaajalla heräsi tahto tavoitella seuraavaa tasoa myös oman pelaamisensa kanssa. Toivotaan myös että Helmarit tarjoavat meille tulevaisuudessa yhtä hienoja futiselämyksiä kuin Huuhkajat tänään Bosniaa vastaan :)

Helmariterveisin,

Jarno   
Lisää uutisia
D06-tytöt
Kategoriat