SPL T14 II-tason lopputurnaus Pronssia KPV YJ:lle
Julkaistu: 05.08.2019 00.00

SPL T14 II-tason lopputurnaus Pronssia KPV YJ:lle

Pienestä se oli kiinni

KPV YJ T05 pelasi viikonloppuna SPL T14 II- tason turnauksessa Pajulahdessa, jossa joukkueemme pelasi taas hienon turnauksen. KPV YJ koostui turnauksessa KPVstä ja FC Ylivieskan neljästä pelaajasta. Lähtöviikolta ja edellisiltä päiviltä ei dramatiikkaa puuttunut, kun pelaajarinkiä kasattiin mm. toinen maalivahti saatiin matkaan Ylivieskasta pikakomennuksella. Kuten tiedetään ei ole helppoa saada pelaajasopimuksia aikaiseksi lomakaudella. Kiitokset aktiivisille ihmisille joukkueessa ja palloliitossa nopeasta byrokratiasta. Hyvä aikaisempi yhteistyö joukkueiden välillä mahdollistaa kuitenkin hyviä asioita.

Ensimmäisessä pelissä kaatui Hyps hyvän peliesityksen jälkeen. Lyhyesti sanottuna tehtiin mitä oltiin suunniteltu. Mutta sitten, kaikkiin turnauksiin tuntuu mahtuvan yksi musta peli, niin tähänkin ja se oli East Unitedia vastaan. Mutta sekin tappiopeli käännetiin jo pelin aikana henkiseksi voitoksi. kuinka monesti olette nähneet kolmen tai neljän maalin takaa-ajoasemassa pelaajien juosten hakevan palloja vastustajalle kulmapotkun tai maalin jälkeen, jotta päästään yrittämään uudestaan ja jättävän kaiken kentälle? Onneksi peli sattui ensimmäiselle päivälle ja siitä opittiin.

Toinen päivä toi kaksi voittoa. Aamulla 69 kaatui ansaitusti ja iltapäivällä Hertta. Lahtelaisia vastaan peli sujui ajoittain jo hienosti pelisuunnitelman mukaisesti ja onnistumisia nähtiin ympäri kenttää. Herttapelin alku oli sekin tasainen vastustajan uhrautuvasti puolustaen, vaikka paikkoja pelin ratkaisuun oli myös pelin ensimmäisellä puoliajalla monta. Toinen puoliaika oli sitten selvemmin meidän. Numeraalisesti voitto oli selvä ja onnistumiset hienoja, mutta pelillisesti hienommat ottelut olivat vielä tulossa. Herttapeliä lukuun ottamatta pelit olivat tässä turnauksessa tiukkoja ja hyvä niin. Tiukkojen pelien osalta suuntaus on sikäli hyvä alkukauteen nähden, että ne päättyivät tällä kertaa myös voitoiksi ja tasapeleiksi.

Turnauksen kolmas ja viimeinen päivä toi kaksi kovaa koitosta. Aamulla saimme vastaamme NJSn, jota vastaan olemme tottuneet aikaisemminkin tiukasti pelaamaan ja aina maalilla taipumaan, niin tälläkin kertaa. Kaiken kaikkiaan oli pienestä kiinni, ettei lopulta olisi voitettu koko turnausta, kun voittajajoukkue NJSllekin hävittiin vain hyvin täpärästi. Paikkoja pelin voittamiseen rakennettiin siinäkin hienosti, mutta puolustaminen oli myös erityisen jämerää. Kuten vastustajajoukkueen valmentajakin totesi, se oli turnauksen ratkaisupelin arvoinen peli. Viimeinen peli varmisti sitten turnauksen kolmannen sijan. Pelillisesti alku PKKU/2 vastaan oli erittäin vahvaa ja kenttätapahtumat määritteli vihreä, mutta puoliajalle tultaessa väsymys alkoi painaa ja peli rakoilla. Ehkä paremmalla turnauskestävyydellä tästäkin voitto olisi tullut, mutta toipilaita vaihdossa oli kuitenkin useita ja kuormitus osalla pelaajista jo painoi jaloissa. Tasapeli oli kuitenkin vähintäänkin oikeutettu tulos.

Olosuhteet turnauksessa olivat loistavat. Kentät viheriöivät ja päästiinpä pelaamaan ensimmäisenä kasteottelua Jari Litmanen tekonurmelle. Pelikentät olivat keskuspaikan välittömässä läheisyydessä ja muutoinkin kaikki sujui pääsääntöisesti hienosti. Uudet rantasaunat illalla ja uiminen olivat kova juttu, myös toimareille.

Pelaaminen joukkueena, joukkueelle ja pelinrakentamisen opettelu oli turnauksen päätavoitteena. Turnauksen aikana kehitettiin joukkueen yhteispeliä, pelimuotoa ja keskikenttäpelaajien roolia sekä laidoilla että keskellä. Tämä onnistuikin ajoittain tosi mallikkaasti, mutta huomasimme myös kehitettävät asiat tulevaisuuteen. Joukkueen peliesitys turnauksessa sai positiivista palautetta Palloliiton tarkkailijoilta, sekä pelitavaltaan että pelaajien osalta. II- tason turnaus oli joukkueellemme oikea paikka tässä kohtaa, mutta tulevaisuudessa on lupa odottaa enemmän, jos suuntaus jatkuu kesän aikana saadun tuntuman mukaisena. Seuraava haaste on jo viikon kulutta alkava PSLn syyskauden ensimmäinen pelikierros, joka onneksi pelataan kotona. Onnea tytöille ansaituista pronssimitaleista!

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola