Laura Kalmarista 13. sija tuliaisena
Julkaistu: 29.07.2019 00.00

KPV yj pelasi Laura Kalmari C-15 tyttöjen SM-turnauksessa Oulussa kuusi ottelua ja voitti niistä kaksi. Tämä toi turnauksesta 13. sijan. Mukana turnauksessa oli kaiken kaikkiaan 16 Suomen parasta joukkuetta. Turnauksen voiton vei HJK, toiseksi tuli NJS ja kolmanneksi isäntäseura ONS.

Alkusarjassa KPV yj pelasi kaksi tasaista ottelua, jotka molemmat päättyivät harmittavasti maalin tappioon. Ilves karkasi alussa jopa neljän maalin johtoon, mutta toisen jakson hyvällä esityksellä KPV nousi maalin päähän ja oli hyvin lähellä tasoitusta. FC Honkaa vastaan pelattiin myös tiukka taisto, joka päättyi espoolaisten 1-0 voittoon. Nämä kaksi tappiota tiesivät, että kolmannella alkusarjan ottelulla ei ole sijoituksen kannalta merkitystä. Siinä ONS vei voiton 10-1. Näin edessä oli sijoitusottelut sijoista 9-16.

Ensimmäisenä vastaan asettui P-Iirot yj ja tässäkin pelissä kenttäpeli oli hyvin tasaista, mutta maalinteossa vastustaja oli meitä edellä ja vei voiton lopulta 3-0 numeroin. Toisessa sijoitusottelussa vastaan asettui ONS yj. Tämä peli kulki KPV:n tahdissa. Ainoastaan viimeisellä kolmanneksella pieni huolimattomuus ja peliväsymys piti numerot tasaisena. Lopulta ansaittu 2-1 voitto KPV:lle. Viimeisessä ottelussa vastaan asettui joukkue samasta majapaikasta, eli Kuopion Pallokissat. Tämä peli oli kaksijakoinen. Ensimmäinen jakso oli täysin KPV:n ja peli olisi voinut ratketa jo siihen. Tauolla numerot olivat vain 1-0 ja tämä takasi jännitystä myös toiselle jaksolle, jota Pallokissat puolestaan vei. Tiivis puolustaminen ja viimeiset hikipisarat annettiin kentälle ja lopulta ottelu päättyi KPV:n 1-0 voittoon. Näin loppusijoitukseksi tuli 13.

Valmentajat summasivat turnausta niin, että neljä-viisi joukkuetta ovat meitä selvästi edellä ja niitä vastaan pelaaminen on vaikeaa. Mutta esim. sijan viisi turnauksessa ottanut WFA/Vifk yj tai kuudenneksi tullut HauPa/TP-47 yj ovat jo ihan voitettavissa. Eli erot sijoille 5-10 eivät ole isoja. Ottelut ratkeavat pieniin asioihin ja monesti joku taitava yksilö ratkaisee nämä pelit, kuten esim. meillä kävi Ilvestä ja P-Iiroja vastaan. Tämä reilu kahden vuoden projekti sai nyt päätöksen. Aivan ei tavoitteeseen päästy, mutta kaikkemme annettiin ja taistelu oli hyvää kentällä helteisessä Oulussa.