Menestyksekäs Kokkola Cup 2018 takana
Julkaistu: 22.07.2018 00.00

Joukkueen ohjelmaan kuului taas perinteinen Kokkola Cup, jota T06- joukkue ei ole vielä onnistunut monesta yrityksestä huolimatta voittamaan. Tavoitteena tänä vuonna olikin, pelillisen kehittymisen lisäksi, tuon "kotikirouksen" murtaminen.

Turnausvoittoa lähdettiin tavoittelemaan kahden tasaväkisen joukkueen voimin. Molemmissa joukkueissa oli lisäksi mukana kaksi pelaajaa 07-joukkueesta. Näin saatiin tarpeeksi vaihtopelaajia kuumiin olosuhteisiin. Kiitos Lotta, Elli, Aava ja Emma!

Alkusarjat molemmat joukkueet selvittivät mainiosti, valkoisen voittaessa kaikki viisi otteluaan. Vihreä hävisi hyvän esityksen jälkeen ONS:lle ja pelasi GBK punaisen kanssa tasapelin. Välierissä joukkueet osuivat sitten vastakkain. Peli jäi varmasti monelle pelaajalle mieleen kaatosateesta ja ukkoskuurosta, joka keskeytti pelin hetkeksi. Kenttä kastui sen verran, että pelin jatkuttua mitään pelillisiä hienouksia ei nähty. Vihreä vei keskinäisestä ottelusta voiton ja meni finaaliin hakemaan revanssia ONS:sta. Valkoinen puolestaan suuntasi pronssipeliin virolaista Vändra JK Vaprusta vastaan.

Pronssipeli lähti vauihdikkaasti liikkeelle ja KPV siirtyi nopeasti 1-0 johtoon. Sen jälkeen kuitenkin virolaisten tahtotila oli napsua parempi ja kovan väännön jälkeen saivat ottelun tasoihin. Pitkään näytti, että peli menee jatkoajalle kunnes Vändra sain rangaistuspotkun KPV:n käsivirheestä. Pilkku ei kuitenkaann uponnut verkon perukoille vaan kilahti tolppaan. Tämä herätti sitten KPV:n ja pelin loppu oli valkoisen hallintaa. Hallinta päättyi sitten hienoon 2-1 johtomaaliin noin 3 minuuttia ennen loppua. Ansaittu voitto ja pronssimitali KPV:n valkoiselle joukkueelle.

Finaali pelattiin samaan aikaan viereisellä kentällä. Peli soljui mukavasti päästä päähän. ONS käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti ja puoliajalle mentiin ONS:n 0-2 johdossa. Tauon jälkeen KPV vihreän peli oli hyvää ja pallonhallinta kääntyi selvästi meille. Harmillisesti kuitenkaan hyvä peli ei riittänyt, vaan ONS vei taas kerran kannun Ouluun.

Kuumat olosuhteet veroittavat voimia ainakin katsojilta, mutta pelaajat jaksoivat taas hienosti painaa kaikissa peleissä. Mitalipelien jälkeen olikin mukava pulahtaa uimaan koko joukkueen voimin ja yhteisen grillaushetken jälkeen siirryttiin pienelle harjoitustauolle, Pelit jatkuvat taas elokuussa molempien piirisarjojen myötä.