Uusia kavereita ja yhdessä tekemistä
12.6.2018 19:40 Uutiset / F11-pojat

Pojat harjoittelevat Kirkonmäen kentällä keskiviikkoisin klo 17-18. Tervetuloa mukaan!

Eskari-ikäisille vuonna 2011 syntyneille pojille perustettiin vuoden 2017 loppupuolella oma joukkue. Ensimmäisissä harjoituksissa mukana oli 16 poikaa. Talven mittaan määrä on kasvanut ja tällä hetkellä poikia on joukkueessa 38.

Joukkueen mukana on talven aikana ollut pääosin neljä valmentajaa. Vastuuvalmentajana toimii Tero Åstrand. Miehelle homma on tuttua, koska hän on itsekin käynyt läpi KPV:n juniorimyllyn aina 6-vuotiaasta A-junioreihin saakka. Jalkapallo on pysynyt miehen elämässä mukana niin valmentamisen kuin pelaamisen muodossa. Tero toimii valmentajana myös KPV:n 07 pojissa.

Pienryhmissä harjoittelua

Harjoituksissa pojat jaetaan pienempiin ryhmiin. Sopivat ryhmäkoot ovat tärkeitä, jotta mielekästä tekemistä on mahdollisimman ja paljon ja aika ei mene jonottamiseen. Monet erilaiset pelit kuuluvat myös harjoituksiin tässä vaiheessa.

- Painopiste on vielä jalkapallon perusasoissa sekä säännöissä. Tärkeää on myös uusien kavereiden saaminen ja yhdessä tekemisen meininki, Tero kertoo.

Valmentajan mukaan puolen vuoden harjoittelun jälkeen jokainen mukana ollut poika on kehittynyt. - Kesä on jalkapallon juhla-aikaa ja pojat saavat enemmän pelejä, mikä vauhdittaa kehitystä. Syksyllä järjestettävä pojat vastaan vanhemmat peli on varmasti jo tiukkaa vääntöä, Tero nauraa.

Joukkueen päätavoite on osallistua Kokkola Cupiin. Sen lisäksi pojilla on kesän aikana harjoituspelejä.

Uusia pelaajia mukaan

Poikia on paljon mukana, mutta mukaan toivotaan vielä paljon lisää. Valmentajalle suuri pelaajamäärä tuo mukanaan mahdollisuuksia.

- Mitä enemmän joukkueeseen saadaan pelaajia sekä toimihenkilöitä, sitä paremmin saadaan järjestettyä laadukasta harrastamista sekä kaikille pojille omantasoisia pelejä.

Junioreiden valmentaminen vaatii Teron mukaan valmentajalta kärsivällisyyttä, positiivista asennetta sekä kykyä heittäytyä mukaan. Jalkapalloilutausta ei ole välttämätön.

- Toivotan mukaan kaikki, jotka haluavat olla aktiivisesti mukana lastensa harrastamisessa, Tero sanoo.


   
Lisää uutisia
F11-pojat
Kategoriat