Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - Korsnäs FF  2 - 3

Kokkola, Keskuskenttä TN

Palosaari onnistui, mutta KoFF iski erikoistilanteista

Viersvoittoon päättyi maanantainen Akatemian kotiottelu. Tulos kirjattiin 2-3, mutta olisihan tuo voinut olla aivan hyvin vaikkapa kotijoukkueen 4-2 voittokin. Sen verran paljon avoimia maalipaikkoja kotijoukkuekin onnistui rakentelemaan.

Peli aaltoili alusta loppuun päädystä toiseen. KoFF painoi innokkaasti ensimmäisen vartin ja onnistuikin menemään johtoon Andrii Barladymin laukauksella. Vieraiden neljän, viiden miehen hyökkäys jäi ison tilan kentän keskelle ja tuota tilaa Akatemia hyödynsi pelin rakentelussaan. Tasoitus syntyi vastaiskusta, kun Arop Ring toi pallon tyhjän tilan yli ja avasi oikealle Valtteri Palosaarelle läpiajon paikan. Eikä Vade paikastaan erehtynyt.

Sama mies oli asialla heti toisen jakson alussa. Tällä kertaa Jonathan Tynkkynen avasi sopivalla kiss kiss -syötöllään pallon kohti etualueella päivystänyttä KoFF-puolustajaa, joka jäi hölmistyneenä ihmettelemään, kun Palosaari kirmasi tuulispäänä palloon ja tuikkasi etukulmasta sisään.

Tämän jälkeen Akatemialla oli erinomaisia maalipaikkoja kahden maalin etumatkalle, mutta kylmäpäisyys puuttui tekopaikoista. KoFF sen sijaan rankaisi. Melkein kolme minuuttia aikaisemmin näki, että nyt KoFF:n Serhii Chebotarov hakee vapaapotkua rankkarialueen ulkopuolelta ja sellaisen myös sai. Sama mies pisti pallon vaparista hallitusti takanurkkaan. Ja ottelun voittomaalikin oli pitkän suunnitelman kalastelu. Tällä kerralla rankkaria pääsi ampumaan ensimmäisen maalin tehnyt Barladym.

Ei jäänyt pisteitä, mutta jotain sentään jäi iloittavaksi. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Ville Välipakka pelasi erinomaisen pelin. Myös toppari Samuel Uusitalo palasi tositoimiin kentän puolella.

(1-1)
7'MaaliBarladym Andrii
38'MaaliPalosaari Valtteri
48'MaaliPalosaari Valtteri
70'MaaliChebotarov Serhii
79'MaaliBarladym Andrii