Edustusjoukkue, Suomen Cup

KPV KPV - VPS

Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – VPS (Suomen Cup)

Suomen Cupin ottelussa vain ottelun voitolla on merkitystä. Maalierolla ei. Tästä muistutti KPV:n valmentaja Christian Sund pelin jälkeen. KPV pelasi kenttäpeliä hyvin lukuunottamatta ensimmäistä kymppiminuuttista ja lopun yliaikaa. Sen vuoksi tulos oli liigajoukkuetta mairitteleva tyly 1-5 (0-2).

– Itse asiassa tämä oli kauden parhaita pelejä. Ensimmäisten minuuttien helpot virheet antoivat edun VPS:lle. Sitten käärimme hihamme ja aloitimme työnteon. Wegyen kavennuksen (1-2) jälkeen VPS oli paskoa housuihinsa. Meillä oli tolppalaukauksia ja Hariksen pusku vain vähän ohi. Lopussa panostettiin kaikki hyökkäyksiin ja VPS pääsi tekemään maaleja yliajalla, selvitti Sund pelin jälkeen.

Liian helpolla VPS ottelun alun selvitti. Kaksi ensimmäistä tilanteen poikasta tuotti maaleja. Ensin Steve Morissey pääsi puskemaan Aleksi Pahkasalon keskityksen helposti takatolpalta KPV-veskari Sergey Lazarevin käsien kautta 0-1. Neljä minuuttia myöhemmin Kyle Curinga tuli hieman kömpelösti ansan asettaneen Morisseyn selkään ja pallo vietiin pilkulle. Sebastian Strandvall ampui matalan alakulmaan.

Ensimmäisen kympin jälkeen VPS alkoi surffailunsa. Samaan aikaan KPV alkoi todella tehdä töitä ja otti pallon hallinnan. Jakson seuraava ja ainut maalipaikka tuli puolen tunnin kohdalla KPV:lle. Jälleen kerran hyvän pelin pelannut Marcello Beuker ajoi päätyyn ja tarjoili Miika Kauppilalle tonttia. VPS-toppari kuitenkin venytti eteen ja sai pelastettua pallon ulos maalinedustalta.

Toisella jaksolla pallo oli KPV:n hallussa ja tekopaikkojakin syntyi. Shun Maeta ja Miika Kauppila laukoivat tolppaan ja lopulta ansaittu kavennus syntyi 77. minuutilla. Vaihdosta sisään tullut Wegye Wegye kiitti luottamuksesta ja karkasi hyvän poikittaisjuoksunsa jälkeen pystysyötön perässä alueelle. Onneksi kärkeen nostettu toppari Haris Chantzopoulos ei palloon paitsioasemastaan ryhtynyt, vaan hyvin juoksunsa ajoittanut Wegye tuikkasi ensimmäisenä ja sai pallon ohi VPS-veskari Teppo Marttisen.

KPV:n kavennus herätti ottelun eloon. Kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta ja Haris vietti pitkiä aikoja hyökkäystoimissa. Samuel Uusitalo ehti kertaalleen pelastamaan pallon maaliviivalta Kalle Multasen yrittäessä osumaa. KPV:n loistava tasoituksen paikka tuli 87.minuutilla. Shun Maeta vapautui laidalla ja lähetti hyvän keskityksen maalille. Haris Chantzopoulos pääsi puskemaan VPS-puolustajan yläpuolelta, mutta pallo livahti puoli metriä ohi tyhjän takanurkan.

Ottelun viiden minuutin lisäajan aikana VPS:n vaihtopelaajat Tete Yengi (1) ja Samba Sillah (2) onnistuivat iskemään vastahyökkäyksistään pallot maaliin.

– Kokeiltiin vähän uusia systeemejä ja ne tuntuivat toimivan hyvin. Tällä pelaamisella ja huolellisemmalla puolustamisella tulee Ykkösessä paljon pisteitä, arvioi Sund.

Kyle Curinga oli tällä kerralla oikealla puolustajana. Pietro Kytölaakso oli nyt kärkenä ja keskikentällä aikaisempaa alempana häärivät Miika Kauppila ja Shun Maeta. Kun vielä mukaan luetaan isäntien parhaana palkittu Sebastian Mannström ja Harri Heiermann oli keskikentän liike oikein hyvää.

Otetaan alun helpot virheet pois ja pidetään pelaamisen taso, niin sunnuntain KTP-peliin voidaan lähteä oikein luottavaisesti.