Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – MP

Heiermannin nosto riitti voittomaaliksi

KPV – MP 3-2 (3-0)

KPV ja MP pelasivat vauhdikkaan Ykkösen avauksen Kokkolan keskuskentällä. Hiljaiset hetket jäivät aikaan ennen ottelun alkua. Tuolloin kunnioitettiin kevään aikana edesmenneitä KPV:n pitkäaikaisia jäseniä Laila Mynttiä ja Hannu Litmasta.

Tositoimeen päästiin heti ensi minuuteilta. Harri Heiermann pelasi energisen kärkipelaaja Miika Kauppilan seinäsyötöllä vapaaksi ja japanilaislaituri Shun Maeta liukui takanurkalta sisään Miikan täydellisen syötön. Kellossa oli vasta vajaat neljä minuuttia ja KPV johtoon 1-0.

Voiko ottelu paremmin alkaa. Yleisöäkin oli paikalle aurinkoiseen ja lämpimään keliin saapunut lähes tuhat silmäparia, mihin lukemiin päästiin Covidin runtelemalla viime kaudella vain kerran.

Ja jatkoa seurasi 15.minuutilla Kyle Curinga chippasi nätisti Pietro Kytölaakson juoksulinjalle ja MP:n puolustaja kaatoi Pietun takaapäin. Toni Pohjoismäki oli lähellä ja vihelsi välittömästi rankkarin. Sebastian Mannström sijoitti pallon alakulmaan.

Taas yksi vartti eteenpäin ja Mannström nosti pallon rangaistusalueen kulmaan tavoitellen Maetaa. MP:n veskari Otto Huuhtanen lähti hakemaan palloa, mutta oma puolustaja ehti väliin ja puski pallon suoraan Harri Heiermannin ulottuville. Harri käänsi jalalle ja nosti kauniin roikun yli veskari-Huuhtasen ja pallo riman alle.

Tuo Harrin nosto nousi lopulta ottelun voittomaaliksi, sillä MP tuli lujaa takaa. Jo avausjaksolla MP:lla oli saman verran maalipaikkoja kuin kotijoukkueella, mutta niin Väinö Vehkosen, Joslyn Lutumban kuin Topi Keskisenkin laukaukset avopaikoista päätyivät ohi maalin.

Toisella jaksolla MP nosti entisestään intensiteettiä hyökkäyssuuntaan. Erityisesti Topi Keskinen ja Keskistä usein vasemmalle kaistalle usein tukenut sentteri Juuso Liukkonen loivat lukuisia tilanteita KPV:n rangaistusalueelle. Ja tulostakin syntyi.

Ensimmäinen kavennus syntyi 58.minuutilla. Keskinen toi pallon vasemmalta rangaistusalueelle KPV-toppari Haris Chantzopoulos jäi yksin kahden tulen väliin ja lopulta Liukkoselle tuli pallo kuin tarjottimelle ja mies niittasi pelivälineen avopaikastaan takanurkkaan.

Kokkolalaisyleisön kynsien pureskelu alkoi toden teolla 68.minuutlla. Keskinen toi jälleen pallon vasemmalta sisään ja haki jalan vapaaksi rankkarialueen ulkopuolella. Kova tykitys takaylänurkkaan jätti KPV-veskari Sergey Lazarevin vaille mahdollisuuksia.

- Keskinen oli pakko tuplata vasemmalla ja päästiin sen jälkeen helpommalla, totesi KPV:n valmentaja Christian Sund.

- Oli aivan mahtava tapahtuma, keli oli hieno ja paljon yleisöä. Annettiin kaikkemme kentällä ja saatiin palkinto. MP on hyvä joukkue ja tulee vielä yllättämään monta joukkuetta, kiitteli Sund.

Sund teki jakson puolivälissä kaksi erittäin tärkeää vaihtoa. Nilkkavammasta toipunut Kyle Curinga tuli ulos ja Roni Pietsalo sisään sekä paljon kilometrejä ottanut Pietro Kytölaakso ulos ja armeijapalvelusta suorittava Santeri Mäkinen sisään. Samalla Shun Maeta lähetettiin oikealle Jusa Ihalaisen avuksi pysäyttämään Keskistä. Nyt Maeta ja Ihalainen saivat MP:n rakentelun kuriin ja avopaikat KPV:n maalilla päättyivät.

Nopea Mäkinen puolestaan toi uhkaa ylöspäin ja pääsikin kaksi kertaa yrittämään pienestä kulmasta pääpuskua, mutta ohi meni.

Pappakerhon parhaan pelaajan palkinnon sai hollantilaispuolustaja Marcello Beuker.

KPV palauttelee tiistaina ja alkaa keskiviikkona valmistautua ensi lauantaina pelattavaan seuraavaan kotiotteluun. Tuolloin vastaan tulee 1-1 kotitasurilla sarjan aloittanut Gnistan.