Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - Gnistan

Keskuskenttä TN

Otteluraportti: KPV – IF GNISTAN

Ottelun alkuun tehtiin kunniaa Ukrainan kansalle, joka taistelee olemassaolostaan. KPV:n pelaajat kantoivat Ukrainan lippuja ja ottelun vieraana oli myös ryhmä Ukrainan pakolaisia. Myös Gnistan tuli tutussa sini-keltaisen peliasussaan, joten ottelun alkuun kenttä täyttyi keltaisen- sinisen väreistä.

Keltaisen ja sinisen väreissä sujui myös ottelun alku, vaikka toisinkin olisi voinut olla, mikäli Harri Heiermannin läpiajo olisi tuottanut tulosta. Gnistan veskari Jiri Koski torjui jaloillaan Harrin yksin läpi -tilanteen. Vartin kohdalla tuli 0-1 kulmurin jälkitilanteesta. Toppari Fabian de Abreu oli ylhäällä lyhyenä annetun kulman jälkitilanteessa ja sai keskityksen KPV toppareiden väliin. KPV-veskari Sergey Lazarev ei uskaltanut lähteä hakemaan palloa, vaan De Abreu sai seisovilta jaloilta puskea palloa kuudesta metristä ja pompun kautta alakulmaanhan se meni.

20.minuutilla kohdalla oli jo loppunumerot valmiina, kun Gnistanin hyökkääjä Luquinhas voitti pallon puolikentässä ja nosti roikun kohti KPV:n maalia. Ulkona ollut Lazarev ehti kyllä maaliviivalle, mutta ei osunut takasivusta tulleeseen palloon, joka tipahti rimaa nuollen maalin puolelle.

Tuon jälkeen Gnistan ehkä putosi hieman alemmas varmistelemaan johtoaan ja KPV sai toivomansa kontrollin palloon. Roni Pietsalon pusku takanurkalta Shun Maetan hyvään keskitykseen jäi kuitenkin ainoaksi selväksi maalipaikaksi jakson jälkipuoliskolla.

Toisella jaksolla Gnistan sai neljä kulmuria, mutta ei yhtään vaarallista paikkaa. KPV:n Heiermannilla oli taas ryöstönsä jälkeen läpiajo, mutta tällä kertaa pallo karkasi maalivahtia ohitettaessa. Pari läheltä piti-pompottelua Gnistanin alueelle saatiin aikaan, mutta maaliodottama ei niistä juuri noussut.

KPV lähti luottavaisena kauden toiseen kotiotteluunsa, vaikka kokoonpanoon oli tullut pientä säätöä voitokkaan MP-avauksen jälkeen. Hienosti MP-ottelun pelannut Miika Kauppila oli kuumeisena sivussa ja tilalle tuli Roni Pietsalo. Samalla valmentaja Christian Sund nosti Harri Heiermannin hyökkäämään keskelle, joten pelipaikoista tuli toinen muutos.

Kärjessä Heierman sai pari paikkaa pallonryöstöjensä jälkeen, mutta jotenkin Harrista jäi kuva, että alempaa tulevat syvyysjuoksut sopivat Heiermannille paremmin. Lazarevilla taisi jäädä tunteet Ukraina-jutusta päällimmäiseksi ja keskittyminen otteluun tuli vasta 0-2-tilanteen jälkeen.

Selkeä ilonaihe oli laitapuolustaja Marcello Beukerin vielä kauden avaustakin parempi pelaaminen vasempana puolustajana. Ansaitusti mies palkittiin taas KPV:n parhaana. Vaihdosta sisään tullut Aku Ahokangas teki myös pirteän sisääntulon ja tuo vaihtoehtoja kapeaan rinkiin.

- Suuret tunteet kuuluvat jalkapalloon. Avausottelussa saimme kokea hyviä fiiliksiä. Nyt tunteet ovat toisin. Ei Gnistanilla oikein tekopaikkoja ollut, mutta he onnistuivat puolittaisista paikoistaan. Meillä puolestaan ei tullut onnistumisia, vaikka ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen saimme selkeän kontrollin peliin, pohti Christian Sund.