Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - JäPS

Keskuskenttä TN

Kauppilan maali riitti voittoon

Sergey Lazarevin kauden kolmas nollapeli sekä Miika Kauppilan osuma riitti keskiviikkona voittoon, kun Järvenpään Palloseura vieraili Kokkolassa. Nollapelin ja kolmen pisteen lisäksi KPV:a ilahdutti yli 1000-päinen yleisöjoukko.

Kauden kolmesta nollapelistä kaksi on tullut JäPS:a vastaan, kun keväällä Järvenpään hallissa päädyttiin 0-0 tulokseen. Joukkueen valmentaja Christian Sund olikin osannut taas valmistaa joukkueen hienosti JäPS:n suoraviivaiseen pelityyliin. JäPS pyrki lyömään palloa suoraan linjan taakse tai korkeana toppareiden alueelle ja siitä sitten isojen hyökkääjien toimesta ankaraa taistelua kakkospalloista. KPV osasi varautua tähän ja pystyi eliminoimaan suurimman osan JäPS:n yrityksistä jo ennen 16-aluetta.

KPV puolestaan pyrki pitämään pallosta huolta ja etenemään linja kerrallaan maalipaikoille. Maalipaikkoja syntyikin avausjaksolla huomattava määrä ja peli olisi voinut olla paljon 1-0 johtoa enemmänkin. Joonas Paanasen, Harri Heiermannin ja Santeri Mäkisen yritykset päätyivät kuitenkin JäPS:n erinomaisesti pelanneen maalivahti Mustafa Besartin ulottuville.

- Kyllä KPV olisi voinut johtaa enempikin avausjakson jälkeen, tunnusti myös JäPS:n valmentaja Osku Partonen.

Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Paanasella oli loistotontti tehdä 2-0, mutta jälleen Mustafa venyi nopeaan reaktioon. Tunnin kohdalla JäPS lisäsi energiaa prässipeliinsä ja peliä pelattiin pitkät tovit KPV:n kenttäpuoliskolla ja maalin edustalla. Aivan huipputonteille JäPS ei kuitenkaan päässyt. Lähimpänä oli Tony Lehtimäki, jonka laukakseksi muuttunut keskitysyritys pelin 90.minuutilla meni vain vaaksan verran etuyläkulman ohi.

- Meidän puolustuslinja ei saanut pumpattua enää tarpeeksi ylöspäin ja pallot jäivät elämään meidän alueelle. Kovin vaarallisia paikkoja ei JäPS kuitenkaan saanut luotua. Avausjaksolla olisi voitu tehdä enemmänkin maaleja, mutta hyvä näin, kun yksi riitti voittoon, näki puolestaan Christian Sund.

Sergey Lazarev palkittiin KPV:n parhaana. Yhtä hyvin palkinnon olisi voinut antaa isäntien kokeneille puolustajille Kyle Curingalle tai Haris Chantzopoulokselle, jotka jaksoivat painia JäPS:n suoraviivaisten pelaajien kanssa. Tai loistopelin pelanneelle topparille Samuel Uusitalolle, joka taisteli 15.minuutilla pallon omalle joukkueelleen, eteni keskiviivan tuntumaan ja antoi vasurillaan pystysyötön sivurajaa myöten Miika Kauppilalle. Kauppila eteni ja hoiti 1 v 1 tilanteen mallikkaasti ampuen ottelun ainoan maalin. Heikkoa lenkkiä ei KPV:n joukkueesta keskiviikkona löytynyt. Omilla nuorilla Santeri Mäkisellä ja Joonas Paanasella oli iso tontti laidoillaan täytettäväksi, maalipaikkojakin tuli ja pienellä juoksuajoituksen muutoksella niitä voisi olla vielä enemmän. Pietro Kytölaakso ja Jusa Ihalainen tulivat hyvin sisään vaihdosta ja toivat lisäarvoa joukkueelle.

Voitallaan KPV nousi sarjassa viidenneksi. Eroa kärkeen on kahdeksan pistettä ja sama matka (9 pistettä) on myös putoamisrajaan. Keskiryhmä kuitenkin tiivistyi keskiviikon otteluilla. Sijoilla 3-8 Gnistan (21 pistettä), EIF, KPV, Jaro, SJK-Akatemia ja JäPS (16 pistettä) ovat vain viiden pisteen sisällä toisistaan.

Ensi maanantaina KPV matkustaa kovaan puntariin, kun sarjan kovakuntoisin (4 voittoa ja yksi tasapeli viidestä viime ottelusta) joukkue KTP kohdataan parituhantisen kotkalaisyleisön edessä.