Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KTP - KPV

Arto Tolsa Areena

Otteluraportti: KTP – KPV

Dahlin linja-auto kuljetti maanantaina kahden ottelun voittoputkessa olleen KPV:n vieraaksi legendaarisen Arto Tolsan nimikkoareenalle Kotkaan. Kyyti oli kylmää, sillä paikan päältä matkaan saatiin vain tappion katkeraa kalkkia, lopputuloksen ollessa 3-0.

Yli kaksituhattapäinen yleisö seurasi KTP:n ja KPV:n kohtaamista Kotkassa. Ottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät. Kotkalaisilla oli takanaan yhdeksän kierroksen tappioton putki, ja he pitivät paikkaansa sarjakakkosena aivan TPS:n kintereillä. Kokkolan löysi ennen ottelua sarjataulukon sijalta viisi.

Ottelussa ei potentiaalisilla maalipaikoilla juhlittu.

Vahvasti esiintyneillä Pallo-Veikoilla oli 18. peliminuutilla tilaisuus päästä johtoasemaan, tosin KTP:n oman säheltämisen seurauksena, kun Paavolan pallonpalautus maalivahti Lepolalle lipui vain hieman ohi tyhjän maalin.

Hetkeä aiemmin Ihalaisen harhasyöttö oli päästää kotijoukkueen johtoon, mutta maalivahti Lazarev oli toista mieltä.

Puolen tunnin kohdalla puuhapari Chantzopoulos ja Heiermann olivat tehtailemassa komeahkoa johto-osumaa, mutta Heiermann veti pallon hieman alakulmasta ohi.

Vain hetkeä ennen taukoa pallo haettiin maalin perukoilta, kun KTP:n Mahlamäki pääsi puskemaan pallon Veikkausliiga-kaudella KPV:n riveissä pelanneen Joni Mäkelän syötöstä.

Tauon jälkeen KPV palasi kentälle vahvana, ja puoliajan alku oli Kokkolan hallintaa, mutta painostusten keskellä KTP pääsi iskemään nopealla tahdilla kaksi osumaa.

Mäkelän vasemman jalan laukaus, kierteinen veto, tolpan kautta Lazarevin selkään, josta maaliin.

Tämän jälkeen KTP:n edellisen maalin alustanut Finnäs oli mukana tehtailemassa jo toista osumaa. Vaihtomies, ja myöskin KPV:n riveissä nähty, Aleksi ”Tare” Tarvonen täräytti tauluun lopulliset lukemat 3-0.

KPV:n kauden teemaksi on ehdotettu myös otsikkoa ”maalinteon vaikeus”, joka paistoi läpi myös Kotkassa. Kahdeksasta kulmapotkusta ei laukauksia kohti maalia syntynyt yhtäkään, ja KPV on tällä hetkellä sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue.

Matka kuitenkin jatkuu, ja seuraava ottelu pelataan Kokkolan Keskuskentällä tulevana lauantaina klo 17:00, kun vieraaksi saapuu Pargas IF.