16
HEI
17.00
Edustusjoukkue, Miesten Ykkönen

KPV - PIF  

Keskuskenttä TN

Kauppila karkasi kaksi kertaa

Hienon maalivireen heinäkuun otteluissa löytänyt Miika Kauppila oli jälleen otsikoissa, kun KPV otti niin sanotusti pakkopisteet Ykkösen viimeisenä olevalta Pargas IF:lta.

Edellisessä pelissään pahasti sukilleen saanut Kauppila pystyi pelaamaan vain yhden jakson, mutta se riitti, kun mies karkasi kaksi kertaa tuloksekkaasti Piffenin puolustukselta. Toisella jaksolla meni sitten taas vaikeaksi, kun KPV-veskari Sergey Lazarev tumpeloi helpon pallon käsiensä ja jalkojensa välistä läpi maaliin asti.

PIF painosti viimeisen vartin, mutta KPV piti keskustan tiiviinä ja PIF joutui palloilemaan muodon ulkopuolella eikä saanut lopulta yhtään kunnon paikkaa tasoitukseen.

Paraisilla kasvanut, mutta Etelä-Suomen seuroissa ja Ruotsinkin sarjoissa pelannut sekä Suomen liigatasollakin meritoitunut valmentaja Stefan Strömborg on palannut kotiseudulleen ja nostanut Piffenin nopeasti ylöspäin.

  • -Paraisilla on ollut viime vuosina todellista futisbuumia, totesi Strömborg ennen pelin alkua KPV-klubin VIP-tilaisuudessa.
  • -Sarjatasojen noustessa, vastustajatkin parantuvat ja nyt on ollut jo vaikeaa ottaa voittoja. Me halutaan kuitenkin pitää kiinni pelityylistämme. Vähän samaa virttä lauletaan jokaisen ottelun jälkeen. Pelimme kentällä on ollut parempaa kuin tulokset antavat odottaa, pohti Stömborg puolestaan pelin jälkeen.

Lauantain iltapäivässä joukkueet pyrkivät pelaamaan hyvinkin saman tyyppisesti. Kumpikin halusi ärhäkän prässin jo hyökkäysalueellaan, kentän keskusta piti pitää tiiviinä ja laitoja hyödynnetään hyökkäysten rakenteluvaiheessa.

Suurin ero tuli puolustajien tasossa. KPV:n linja Curinga-Byskata-Chantzopoulos-Beuker oli selvästi vieraita parempi ja tiiviimpi. Erityisesti Chantzopoulokselta ja Curingalta lauantain peli oli suorastaan erinomainen. Hyökkäyspäässä KPV pääsi useammin tekopaikoille ja onnistui myös hyödyntämään pari paikkaansa.

  • -Tiedettiin, että PIF nostaa puolustajiaan hanakasti ylös ja heidän taakse jää tilaa. Sitä tilaa piti hyödyntää ja siinä myös onnistuttiin, totesi KPV:n valmentaja Christian Sund pelin jälkeen.

Ottelun avausjakso oli KPV:n täyttä dominointia. Hieman huolellisemmalla tekemisellä kotijohto olisi voinut olla selvempi. Kaksi maalia osoittautui lopulta riittäväksi.

Ensimmäisessä osumassa pelin 11.minuutilla. Chantzopoulos katkaisi PIF:n pystypallon omalla rankkarialueella, ohitti kaksi prässiä yrittänyttä punapaitaa ja antoi pitkän syötön linjan taakse. Kauppila karkasi toppari Frans Grönlundin selustaan ja läpiajoon. Etukulmassa oli kaksi metriä vapaata tilaa, mutta Kauppila päätti ampua vasurillaan vastaan tulleen veskari Olli Hakanpään jalkojen välistä sisään.

Toisen maalinsa Kauppila teki hienon nopean hyökkäyksen päätteeksi. Kyle Curinga avasi nopeasti keskelle, Julius Järvinen tuli vastaan ja käänsi komean pystysyötön Kauppilan linjalle. Hakanpää tuli rangaistusalueella peittämään, mutta Kauppila ohitti mallikkaasti ja sijoitti pienestä kulmasta pallon sisään.

Toisella jaksolla KPV-veskari Sergey Lazarevilla oli kaksi hienoa torjuntaa, mutta vastaavasti nollapaikasta pallo lipsahti sisään. Hariksella ja toisen jakson pelanneella Sampo Rintalalla oli hyvät paikat lisätä isäntien johtoa.

KPV:n pelaajia alkoivat krampit vaivata ottelun toisella jaksolla. Takana oli neljäs peli 16 vuorokauteen ja kaksi tuhannen kilometrin bussireissua. Nyt joukkue pääsee yhdeksäksi päiväksi palauttelemaan, sillä seuraavaksi KPV matkustaa Seinäjoelle vasta reilun viikon päästä.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola