5
TOU
19.00
Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - Norrvalla FF  4 - 1

Keskuskenttä TN

Akatemia avaa torstaina!

Akatemia aloittaa sarjakautensa tulevana torstaina 5.5., jolloin Keskuskentän tekonurmelle astelee vastaan Norrvalla FF. Ottelun avauspotku suoritetaan klo 19:00.

Pitkä ja haasteellinen harjoituskausi alkaa olla kalenterin puolella hiljalleen takana ja on aika aloittaa pisteistä pelaaminen. Kolmoseen valmistautunut Akatemia pelaa sarja-avauksensa kotikentällä torstaina, jolloin vastustajaksi saapuu Norrvalla FF. Kotijoukkueen puolella sarja-avausta odotetaan hieman ristiriitaisin fiiliksin, sillä kiva on päästä pelaamaan "merkityksellisiä otteluita", mutta...

- Mielelläni olisin aloittanut sarjan pari viikkoa myöhemmin. Meillä on takana todella haasteellinen talvi, kuten varmasti aika monella muullakin seuralla ja joukkueella. Emme ole pystyneet tällä omalla ryhmällä harjoittelemaan kuin viimeiset kolme viikkoa. Sitä ennen on ollut käytössä todella kapea ryhmä erilaisten poissaolojen myötä. Korona ja muut sairastelut ovat kurittaneet meitä todella paljon treenikauden hektisimpänä aikana ja välillä on ollut haasteita saada kymmentä pelaajaa harjoituksiin. Oma lukunsa on sitten se, että emme ole olleet niin sitoutunut ryhmä kuin aikaisemmin, toteaa Akatemian päävalmentaja Aki Lyyski.

Talven aikana joukkue on pyrkinyt pelaamaan paljon otteluita, pääosin sarjatasoa ylempänä pelaavia joukkueita vastaan. Näissä otteluissa on nähty pelin kehityskohteet ennakkoon kovempia joukkueita vastaan. Se taas on antanut pohjaa harjoitteluun sekä pelaajille että valmennukselle.

- Talvella on tullut huolella turpaan sarjatasoa ylempänä pelaavilta joukkueilta. Osin sen vuoksi, että olemme olleet liikkeellä 13 pelaajan voimin ja osin sen vuoksi, että vastustajan pelaajat ovat olleet meitä selkeästi edellä. Olemme peluuttaneet paljon nuoria kavereita, jotka vielä totuttelevat miesten peleihin ja on selvää, että se näkyy aika ajoin. Kumminkin pitää samalla sanoa, että esimerkiksi B-juniorit Miro Laxström ja Johannes Moilanen ovat esiintyneet edukseen. Samoin myös 2007 syntynyt maalivahti Juuso Hylkilä. Koko joukkueen otteissa taas näkyy yhteisten kokemusten, rutiinin sekä systemaattisen harjoittelun puute, homma on mennyt vähän pelailuksi, Lyyski kertoo.

Akatemia koostuu tälläkin kaudella seuran omista kasvateista, jotka ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki juniori-ikäisiä. Joukkuetta sitten täydennetään tarpeen vaatiessa edustusjoukkueen ringissä vähemmälle peliajalle jäävillä pelaajille tai vaihtoehtoisesti B-junioreissa edukseen esiintyvillä kavereilla. Joukkue on kokenut jonkin verran muutoksia, mutta ydinryhmä on pysynyt kasassa. Muutama uusi tulokaskin on seuran junioriputken ulkopuolelta tullut mukaan.

- Olemme saaneet muutaman ihan hyvän pelaajan ryhmäämme lisää. Kim Salonen tuo mukavasti kokemusta sekä kentältä että elämästä ja on istunut joukkueeseen erittäin hyvin. Jesper Ojala puolestaan tuli meille Ylivieskasta ja on hyvä lisä ryhmäämme henkilökohtaisen osaamisensa avulla. Stanley Amuzie on kunnossa ollessaan ylikylän ukko meidän sarjatasolle, mutta kuntoon pääseminen vie kyllä vielä aikaa. Hieman sama tilanne on GBK:sta kotiin palanneella Otto Niemisellä. Lähtijöitäkin on, muun muassa Aleksi Seppälä, joka pitää taukoa lajista. Oma ryhmämme sisältää noin 18 kenttäpelaajaa sekä yhden maalivahdin, joten särkymävaraa ei paljoa ole kun edustuksellakin on koossa todella kapea ryhmä, Lyyski taustoittaa.

Tulevasta vastustajasta Akatemian riveissä on jonkinlainen käsitys olemassa aikaisempien kohtaamisten perusteella. Norrvalla on kohdattu Kolmosen otteluissa parina edellisenä kautena ja varsin tasaisissa merkeissä.

- Norrvalla on hyvin samankaltainen joukkue kuin mekin. Pääosa pelaajista on paikallisen urheilulukion oppilaita ja joukkueessa on muutama kokeneempi kaveri mukana. Kurinalainen ja ihan hyvin organisoitu ryhmä, jossa on jonkin verran osaamista hankittuna myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Heilläkin on muutoksia tullut ryhmään talven aikana ja ovat uuden äärellä esimerkiksi valmennuksen suhteen, Lyyski kertoo.

Torstain otteluun valmistautuessa Akatemian riveissä on kiinnitetty paljon huomiota omaan tekemiseen ja omien vahvuuksien hyödyntämiseen. Haastavan talven jälkeen keskittyminen on ollut perusasioissa.

- Me emme ole tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa, että voisimme keskittyä mihinkään muuhun kuin omaan tekemiseen. Työmaata on ihan perusasioiden kanssa sekä kentän että sen ulkopuolella tapahtuvien asioiden suhteen. Sitoutuminen, harjoitteleminen sekä tulos menevät yleensä aina tuossa järjestyksessä ja sen kanssa meillä on eniten tekemistä. Tavoitteena on kumminkin pelata nousujohteinen kausi sekä viedä nuoria pelaajia askel askeleelta kohti edustusjoukkuetta. Kyllä me halutaan jokainen ottelu voittaa kuten aina ennenkin, mutta aiempaan verrattuna meillä on hieman erilainen rooli isossa kokonaiskuvassa, Lyyski valottaa.

Akatemia – Norrvalla FF, torstaina 5.5. Keskuskentällä klo 19:00.

Liput 5 €

Akatemian kausikortti 30 €

Tervetuloa!

Tilastot

4 - 1

Norrvalla FF
(2-0)
32'MaaliPeltoniemi Joona
34'MaaliPalosaari Valtteri
50'MaaliMehtonen Paulus
85'MaaliPeltoniemi Joona

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola