19
TOU
19.00
Akatemia, Miesten Kolmonen

SJK-j - KPV Akatemia   1 - 4

OmaSp Stadion TN

Akatemia torstaina Seinäjoelle

Akatemia jatkaa Kolmosen otteluitaan tulevana torstaina, jolloin joukkue matkustaa Seinäjoelle. Vastassa on uudehko tuttavuus seuratasolla, SJK-j. Ottelu Suomen kenties komeimmalla jalkapallostadionilla, Oma SP Stadionilla, potkaistaan käyntiin klo 19:00.

SJK-j on Akatemialle uusi tuttavuus miesten sarjoissa. Täksi kaudeksi Kolmoseen nousseen joukkueen muodostavat pääsääntöisesti hieman kokeneemmat paikalliset pelaajat sekä toistaiseksi ilman paikkaa edustusjoukkueessa tai SJK Akatemiassa jääneet pelaajat. SJK-j on nimenomaan SJK-junioreiden alainen seura, eikä kuulu hallinnollisesti samaan ryhmään kuin edellä mainitut joukkueet. Tämä taas ei tarkoita sitä, etteikö SJK-j olisi hyvä joukkue Kolmosen tasolle, päinvastoin. Joukkueeessa on paljon kotimaista jalkapalloilua seeuraaville henkilöillle tuttuja pelimiehiä, joilla osalla on kokemusta aivan SJK-perheen huipulta saakka. Joona Lautamaja pelaajista on lienee se tunnetuin, sillä aktiiviurallaan Lautamaja on pääsarjatasolla edustanut SJK:n lisäksi Kuopion Palloseuraa. Alemmilla tasoilla rutinoituneita pelaajia taas joukkueessa riittää, mm. maaliahne hyökkäyspään pelaaja Joonas Kuivalainen sekä toppari Roope Takala ovat aikaisemminkin olleet piikkina KPV-pelaajien lihassa.

- Saadaan hyvä matsi taas torstaina. SJK on hieman pelaavampi porukka, kuin mitä edellinen vastustajamme oli, eli edessä on todennäköisesti hieman erilainen ottelu kuin vime viikolla Vaasassa. SJK pyrkii pelaamaan alhaalta asti ja luomaan ylivoimia laitakaistoille hyvin hyökkäyksiä tukevien laitapuolustajien kautta. Topparit avaavat peliä kohtalaisen hyvin ja yläkerrassa tossu liikkuu aika aktiivisesti. Pelitaitava ja osittain myös fyysinen ryhmä tulee vastaan, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

SJK-j on seilaa tällä hetkellä aika lujassa myötäisessä tuulessa, sillä sarjanousun jatkeeksi joukkue on voittanut molemmat Kolmosen ottelunsa tällä kaudella ja jakaa sarjan piikkipaikkaa puhtaalla pelillä. Sarja-avauksessaan SJK kaatoi Kiiston selkein 3-0 -lukemin ja viime viikolla joukkue kävi voitokkaalla vierailulla FC Ylivieskan luona ja nappasi pisteet mukaansa 1-3 -vierasvoitollaan. Akatemia puolestaan kaatoi sarja-avauksessaan Norrvallan, mutta joutui katastrofialun jälkeen taipumaan Kiistolle viime viikon kamppailussaan.

- Kaksi voittoa kahdesta ottelusta kertoo oikeastaan kaiken oleellisen, joka meidän tulee torstaita ajatellen tietää. Vastassa on hyvä ja motivoitunut ryhmä, jolla on varmasti tietynlainen flow päällä sarjanousun jatkumona. Kiva päästä taas testaamaan meidän osaamistamme kärkijoukkuetta vastaan, Lyyski sanelee.

Akatemian reissu Vaasaan ei ollut ihan oppikirjan mukainen ja kaikkien haasteiden jälkeen kotiintuomisina ei juuri kokemusta kummempaa ollut. Ottelun ansaitusti voittanut Kiisto oli pahasti köysissä toisen jakson ajan, mutta avausjaksolla hankittu selkeä johtoasema piti loppuun saakka. Varsin kaksijakoisesta ottelusta Akatemian riveissä ollaan oltu hieman kummissaan, sillä peliesitysen ero ensimmäisen ja toisen jakson välillä oli todella suuri.

- Vaasassa oltiin aika hankalassa asemassa, kun jouduttiin eka kymppi pelaamaan käytännössä alivoimalla. Ensimmäiseen varttiin kolisi omissa kahdesti ja vielä lisäajalla kolmannen kerran. Siitä on vaikea enää nousta pisteille. Pienten muutosten avulla saatiin kumminkin hyvä toinen jakso aikaan ja noustiin vielä mukaan peliin. Vaasassa se ei kumminkaan riittänyt. Otetaan tuosta pelistä hyvät jutut mukaan ja uudella energialla sitten torstaina Seinäjoelle, Lyyski toteaa.

Ihan pelkästään pistemenetyksellä ei Vaasassa selvitty, sillä myös miehistö koki kovia ottelun aikana. Jo muutaman minuutin jälkeen polveaan telonut kapteeni Valtteri Palosaari joutuu huilaamaan myös tulevan ottelun. Sama kohtalo lienee edelleen keskikentän Arttu Möttösellä sekä Jouni Ahvenkoskella. Myös miehekkäästi toisen jakson kaksinkamppailuissa esiintynyt puolustaja Valtteri Pinola otti sen verran osumaa kiistopelureiden käsittelyssä, ettei hän ole tällä hetkellä pelikuntoinen kylkeen saamansa tällin vuoksi.

- Poissaoloja on torstaina ihan varmasti, mutta ne kuuluvat tähän hommaan. Sen vuoksi joukkueessa on aina enemmän jäseniä, kuin aloituskokoonpanon verran. Nyt testataan meidänkin materiaalimme syvyyttä ja niinhän se menee, että jonkun poissaolo avaa näytönpaikan jollekin toiselle. Katsotaan tämän viikon harjoituksissa, että millainen porukka saadaan Seinäjoelle raavittua kasaan ja millaisella ryhmityksellä sinne sinne lähdetään. Varmasti saadaan se 11 pelaajaa kentälle kumminkin, Lyyski summaa.

Akatemia kohtaa SJK-j:n ensimmäistä keraa historiansa aikana, joten tulossa vastassa on siis kaikin puolin uusi tuttavuus, vaikka pelaajat varmasti ovat toisensa kentällä eri juniorisarjoissa aikaisemmin kohdanneetkin. Puhtaalla pelillä sarjakärjessä häärivä SJK tarjoaa varmasti mukavan haasteen Akatemian pelaajille huippuolosuhteissa.

- Kiva mennä uusitulle tekonurmelle huppeisiin olosuhteisiin pelaamaan. Toivottavasti osaamme ottaa siitä positiivisen kimmokkeen tekemiseemme. Odotan ottelusta hyvävauhtista peliä, jossa molemmat haluavat kontrolloida palloa. Yleensä tämä lupaa jalkapallo-ottelulle hyvää, Lyyski päättää.


SJK-j - KPV Akatemia, torstaina 19.5. klo 19:00 OmaSP Stadion, Seinäjoki .

Tilastot
SJK-j

1 - 4

(1-2)
3'MaaliKulmala Elias
10'MaaliPaananen Joonas
31'MaaliPaananen Joonas
50'MaaliWegye Wegye
55'MaaliKytölaakso Pietro

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola