7
SYY
18.30
Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - VPS Akatemia  0 - 0

Keskuskenttä TN

Akatemiat tasapeliin

"Akstemiaderby" Kokkolan Keskuskentällä päättyi keskiviikkoiltana maalittomaan tasapeliin. Tulos ei kerro kumminkaan sitä, että molemmille joukkueille jopa tyrkytettiin maalia ottelun edetessä. Tällä kertaa kumminkin näin ja pisteet sarjakärjessä jatkavan VPS Akatemian kanssa tasattiin pimeässä illassa.

Vieraaksi saapunut VPS Akatemia otti ottelun hallintaansa alkuvihellyksestä ja ensimmäinen vartti mentiin selkeästi vieraiden komennossa. Hyvin palloa liikuttanut "Vepsu" ei kumminkaan ihan niille parhaimmille maalintekopaikoille alussa päässyt, vaikka muutaman kulmapotkun pystyi paineellaan hankkimaan. Hieman verkkaisesti ottelun aloittanut kotijoukkue ei oikein tuntunut löytämään väyliä etenemiseen ja näin isoin osa hyökkäyspelistä oli alussa hieman hampaatonta.

Ottelun edetessä myös kotijoukkue pääsi niin sanotusti peleille ja VPS-prässi pystyttiin avaamaan nätisti useampaan kertaan. Akatemiassa debytoinut, vuonna 2006, syntynyt Arop Ring, Valtteri Pinola sekä Lenni Länsipää saivat yhdessä maalivahti Sergey Lazarevin kanssa "Vepsun" pakettia sen verran auki, että hyökkäämään päästiin useammalla rintamalla. Tosin ei Akatemiakaan mitään vaarallista pystynyt avauspuolituntisen aikana järjestämään.

Ensimmäisen jakson parjaat maalintekopaikat avautuivatkin jakson loppupuolella. Ensin pienen kotijoukkueen nukahduksen jälkeen VPS:n pelaajat pääsivät yrittämään peräti kolme kertaa maalinedustalta maalintekoa, mutta kolme perättäistä kertaa samassa tilanteessa edessä oli hyvin pelannut Sergey Lazarev. Toisessa päässä puolestaan oikealta lähteneeseen keskitykseen pääsivät kokeilemaan kotijoukkueen Valtteri Palosaari sekä Pietro Kytölaakso, mutta kumpainenkaan ei palloa maaliin saanut ja lopputulemana oli vierasjoukkueen maalipotku. Vielä ennen puoliaikaa "Vepsulla" oli sauma siirtyä johtoon kun liukas hyökkääjä Teemu Hytönen pääsi karkuteille, mutta hänen pienestä kulmasta lähteneen laukauksen Lazarev peitti kulmapotkuksi.

- Ensimmäinen jakso oli aika varovaista pelaamista meiltä, kun mukana oli paljon uusia pelaajia. "Vepsu" oli ekalla jaksolla meitä parempi ja pääosin pelin päällä, heillä oli pari vaarallista maalintekopaikkaa, mutta onneksi "Seppo" oli niissäkin tänään ohittamaton. Meillä oli vähän vaikeuksia rakentaa peliä ja löytää väyliä etenemiseen, ei hyödynnetty leveyttä tarpeeksi ja VPS pääsi puolustamaan aika paljon pystysuunnassa mikä helpotti heidän tekemistään huomattavasti, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Toiselle jaksolle tilanne muuttui aika lailla päinvastaiseksi. Akatemia otti kotijoukkueena hallinnan käytännössä täysin itselleen ja ottelun loppua kohti mentäessä "Vepsu" joutui tyytymään pelkästään nopeisiin vastaiskuihin. Kotijoukkue avasi peliä rohkeasti ja pystyi pelaamaan palloja syvälle VPS-muodon sisälle, joka oli omiaan aiheuttamaan ongelmia vierasjoukkueelle. Keskikentällä pörränneet B-juniori Tino Hautamäki sekä toista otteluaan Akatemiassa pelannut C-ikäinen Samu Herronen veivät peliä mallikkaasti eteenpäin siinä, missä ensimmäisellä jaksolla käännyttiin turhan usein kohti omaa maalia.

- Puoliajalla puhuttiin poikien kanssa pelirohkeudesta ja siitä, kuinka virheitäkin pitää uskaltaa tehdä. Tornikosken Miko kävi pelaajille läpi vastustajan muodon ja liikkeet sekä teroitti niitä tiloja, johon meidän tulisi palloja saada jos halutaan olla oikeasti vaarallisia. Toisella jaksolla Tinon ja Samun sijainnit olivat ehkä pykälän verran parempia kuin ensimmäisellä. Se taas toi lisää tilaa Joonas Paanaselle ja antoi esimerkiksi Aropille ja "Valtsulle" ihan erilaiset mahdollisuudet avata peliä, Lyyski kertaa.

Hallinnan Akatemia sai jossain määrin muunnettua tekopaikoiksi, joita ei tosin liikaa keskiviikon matsissa nähty. Ensimmäinen maalintekopaikka aukesi Pietro Kytölaaksolle, joka karkasi puolittaiseen läpiajoon oikealta. "Pietun" kova matala laukaus painui kumminkin hieman ohi VPS-maalin takatolpan. Johannes Moilanen pääsi myös kokeilemaan viimeistelytaitojaan metristä, mutta jollain ihmeellä VPS-molari Antti Latva-Kivistö ehti tielle pallon pomppiessa maalinedustalla. Myös Joonas Paanasen kulmapotkut aiheuttivat muutamaan otteeseen harmaita hiuksia vierasjoukkueelle, pariinkin otteeseen pallo pomppi aivan maaliviivan tuntumassa, mutta ei suostunut viivaa ylittämään millään. Niin ikään oikealta tulleet Jonatan Tynkkysen keskitykset olivat melkoista myrkkyä "Vepsun" puolustuslinjalle. Pariin kertaan sekä Valtteri Palosaari että Pietro Kytölaakso pääsivät kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta pallon ja maaliviivan väliin ehtivät vuoroin Latva-Kivistö sekä Josep Nuorela. Akatemian parhaan maalintekopaikan sai debytantti Aatu Paananen. Jonatan Tynkkysen lähettämään keskitykseen hän ei ehtinyt reagoimaan kunnolla ja näin sutaisu puolesta metristä tyhjän maalin edessä painui hieman ohi maalin.

Ottelun viimeisen vitosen aikana "Vepsullakin" oli mahdollisuutensa ratkaisra ottelu, sillä huolimattomasti annettu syöttö maalivahti Lazareville jäi sen verran vajaaksi, että väliin pääsi vaasalaishyökkääjä. Tämän läpiajon Lazarev kumminkin pystyi hyvällä vastaantulollaan kumminkin torjumaan ja pitämään sitä myöten lukamat nollissa molemmin puolin.

- Ottelussa oli ihan mielenkiintoisia taktisia juttuja, eikä oikein mitään ilotulitusta nähty tässä pelissä. Hyviä juttuja oli kumminkin molemmin puolin nähtävissä ja loppujen lopuksi mielestäni tasapeli on ihan oikeutettu tulos tänään. Ilman muuta voittokin olisi tänään maistunut, mutta lähtökohtiin nähden tasapeli sarjakärkeä vastaan on ok, vaikka kotikentällä pelattiinkin. Lyyski sanoo.

Ottelussa oli paljon nuoria pelaajia molemmin puolin, kuten tietysti joukkueiden nimistäkin voi päätellä. Akatemian riveissä debyytit menivät tänään B-junioreissa pääsääntöisesti esiintyville Arop Ringille sekä Aatu Paanaselle. Heidän lisäkseen B-junioreista avauksessa pelasi tänään keskikentän Tino Hautamäki ja vakiokalustoon jo kuuluva puolustaja Matias Åberg. C-juniori Samu Herronen taas pelasi jo toisen ottelunsa Akatemian riveissä. Koko juniorikatras voi olla tyytyväinen esityksiinsä ja heistä oli tänään iso apu Akatemian pelaamisessa.

- Valmistautumiseen nähden heiltä kaikilta hyvää tekemistä. Aatun, Samun ja Aropin kanssa yhteisiä harjoituksia on hyvin vähän alla ja eilen jouduttiin tosissaan kasaamaan porukkaa tähän peliin. Meillä on hirveä määrä loukkaantumisia ja sairastumisia, täysin terveitä omia pelaajia oli laskujeni mukaan tänään neljä kappaletta. Siihen nähden esitys ja tulos olivat hyviä. Nuoriso-osasto pelasi omilla vahvuuksillaan ja ennakkoluulottomasti kuten toivoimmekin. Onhan nämä jätkät ihme seppiä, kun pelaajia putoaa koko ajan joka puolelta ja siitä huolimatta pystytään noinkin ehjään pelaamiseen ilman yhteisiä kokemuksia treenikentältä, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Sergey Lazarev, Matias Åberg, Jonatan Tynkkynen, Arop Ring, Valtteri Pinola (Johannes Moilanen), Lenni Länsipää, Tino Hautamäki (Kim Salonen), Samu Herronen, Joonas Paananen, Valtteri Palosaari (Aatu Paananen), Pietro Kytölaakso.

KPV Akatemia - VPS Akatemia ke 7.9.2022 | Huippuhetket

0 – 0 (0–0)Tilastot

0 - 0

VPS Akatemia
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola