7
SYY
18.30
Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - VPS Akatemia  0 - 0

Keskuskenttä TN

Sarjakärki Akatemian vieraaksi

Akatemia palaa tositoimiin jälleen keskiviikkona, kun Keskuskentälle saapuu vieraaksi sarjakärki VPS Akatemia. Suvereenisti sarjaa alusta saakka hallinnut vaasalaisjoukkue on tällä hetkellä kolmen pisteen karkumatkalla Sporting Kristinaan nähden. Ottelu "Vepsua" vastaan alkaa keskiviikkona klo 18:30.

Edellisellä kierroksella kovia kokenut Akatemia pääsee kotikentälleen ja saa vastaansa mielenkiintoisen joukkueen Vaasasta. "Vepsun" Akatemia nimittäin johtaa Kolmosen lohkoa kolmen pisteen erolla kakkosena majailevaan Sporting Kristinaan. Laajalla materiaalia sarjaa parhaimmillaan dominoinut VPS on onnistunut kerta toisensa jälkeen kaatamaan vastustajiaan ja mukana on nähty kauden mittaan ihan nimimiehiäkin, vaikka joukkue pääsääntöisesti omista nuorista kasvateista koostuukin. Mm. Miika Niemi, Steven Morrissey, Riku Jääskä sekä Arttu Nuutinen ovat Veikkausliigajoukkueesta käyneet vuoron perään hakemassa pelituntumaa "Vepsun" Akatemian puolelta.

- Saadaan todella hyvä joukkue vastaamme keskiviikkona. Ehdottomasti sarjan paras kollektiivi. Heilläkin on nuori ryhmä, joka pyrkii pelaamaan aktiivista futista, prässäävät paikan tullen hyvin ja pystyvät tekemään pallon kanssa paljon hyviä asioita. Hieno haaste meille tulossa, toteaa Akatemian valmentajista Aki Lyyski.

"Akatemiaderby" Vaasassa keväällä päättyi silloisen kotijoukkueen selkeään voittoon ja kentän kunkuksi nousi tuossa ottelussa neljä maalia viimeistellyt nuori lupaus Roni Hudd. Sittemmin Hudd on saanut kiitettävästi peliaikaa myös "Vepsun" Veikkausliigajoukkueessa ja ensimmäinen Veikkausliigamaalikin on jo nähnyt päivänvalonsa. Toki Hudd ei ainoa lupaava nuorukainen ryhmässä ole, vaan esimerkiksi Akon Kuek sekä Josep Nuorela ovat päässeet Veikkausliigavauhtia haistelemaan.

- Vaasassa meillä ei ollut oikein mitään sanottavaa ottelun kulkuun. Ensimmäisellä jaksolla sekä toisen jakson aikana meillä oli muutama ihan hyvä lyhyempi jakso, mutta niiden aikana emme pystyneet mahdollisuuksiamme hyödyntämään. Molemmat joukkueet ovat hieman uusiutuneet kauden mittaan ja varsinkin meillä on huomenna täysin erilainen kokoonpano kuin Vaasassa, Lyyski kertoo.

Ihan nappiin ei mennyt Akatemian valmistautuminen tuolla kyseisellä Vaasan reissulla, sillä useampi pelaaja jäi erinäisistä syistä pois viimemetreillä otteluviikolla. Olisi hienoa sanoa, että nyt tilanne on toinen, mutta ikävä kyllä näin ei ole. Akatemia lähtee tähänkin otteluun kenties haastavammista asetelmista kuin kertaakaan aikaisemmin tällä jo valmiiksi haastavalla kaudella. Vaasan reissulla kolhuja sai Henri Iivonen, joka missannee ottelun. Ottelun jälkeisissä harjoituksissa loukkaantuivat Miko Tornikoski sekä Atte Kangas. Pelikiellostaan vapautunut Miro Laxström kävi pelaamassa B-junioreiden kanssa ja loukkaantui ikävästi pelin tiimellyksessä. Päässä on nyt rivi tikkejä ja huilia on tiedossa ainakin tämän viikon verran. Sairaina ovat maalivahti Eemi Vuorinen, Johannes Moilanen sekä Elias Mikkola. Wegye Wegyen minuutit edellisessä edustuksen ottelussa tietävät sitä, ettei hän ole Akatemian käytettävissä enää tällä kaudella. Tämä tekee ison loven jo valmiiksi kapeaan ryhmään.

- No tämä kausi on ollut yhtä selviämiskamppailua tähänkin asti, että eiköhän me jollain tapaa selvitä huomisestakin haasteesta. Meillä on ollut nyt paljon sairastumisia kaiken muun päälle, mutta vastapainoksi olemme saaneet pelaajia käyttöömme sekä edustusjoukkueesta että B-junioreista. Nämä ovat heidänkin pelaajilleen hyviä ja arvokkaita otteluita. Kiva päästä mittaamaan tasoa pelillisesti sarjan parasta joukkuetta vastaan, Lyyski päättää.

Akatemia vs VPS Akatemia, keskiviikkona 7.9. Keskuskentällä klo 18:30.

Tervetuloa!

Tilastot

0 - 0

VPS Akatemia
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola