15
SYY
19.00
Akatemia, Miesten Kolmonen

FC Ylivieska - KPV Akatemia   0 - 8

Safari TN

Akatemia torstaina Ylivieskaan

Akatemia matkustaa torstaina pitkästä aikaa miesten sarjoissa Pohjois-Pohjanmaalle. Tällä kertaa suuntana on Ylivieska, missä kohdataan Kolmosen ottelussa paikallinen FC Ylivieska. Ottelu tekonurmipinnan saaneella legendaarisella Safarin kentällä alkaa klo 19:00.

Paljon on vettä jopa Suntissa virrannut sen jälkeen kun jokin KPV:n joukkueista on pelannut edustustason jalkapalloa Ylivieskassa. Torstaina tämäkin ajanjakso päättyy, kun Akatemia matkustaa vierasotteluun FC YPA:n raunioille pystytetyn FC Ylivieskan vieraaksi. Täksi kaudeksi Kolmoseen nousseen ylivieskalaisen seuran tie on ollut vähintäänkin haastava tällä kaudella. Nuoriin ja paikallisiin pelaajiin vahvasti nojaava FC Ylivieska on tällä kaudella tahkonnut Kolmosessa peräti 18 ottelua voitotta. Tasapelejäkään ei ole toistaiseksi tilille kertynyt, vaan jokaisesta pelatusta ottelusta on toistaiseksi ollut tuloksena tappio. Kotikentällään joukkue on aika ajoin pystynyt kamppailemaan tasapäisesti ihan sarjan kärkeenkin laskettavia joukkueita vastaan, mutta se ei ole toistaiseksi pisteille riittänyt.

- Ylivieskassa maksetaan varmasti aika paljon oppirahoja tällä kaudella. Joukkue on hyvin paljon meidän kaltainen ja on täynnä paikallisia nuoria pelaajia sekä omia kasvatteja. Mielestäni he tekivät ihan oikein, kun edellisen kauden jälkeen ottivat tarjotun Kolmosen paikan vastaan, sillä he olivat yhdessä Esse IK:n kanssa selkeästi sarjan parhaita joukkueita. Tasoero Kolmosen ja Nelosen välillä on vaan konkretisoitunut heille turhankin lujaa. Mukava mennä sinne pelaamaan, kun tässä on nyt Vaasan suuntaan ajeltu pari vuotta, toteaa Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Edellisessä ottelussaan varsin positiivisesti esiintynyt Akatemia pelasi maalittoman tasapelin sarjakärki VPS Akatemiaa vastaan. Kentällä nähtiin paljon nuoria pelaajia, sillä Akatemiankin riveissä kentällä oli viisi B-junioria sekä joukkueen kuopuksena toistamiseen esiintynyt C-juniori Samu Herronen. Varsin tasapäiseen esitykseen "Vepsua" vastaan kyennyt ryhmä pelasi aktiivisesti ja kovalla työmoraalilla varustettuna aika tasapainoisen ottelun, eikä kotijoukkueen voittokaan tuosta ottelusta olisi ollut peliin nähden mikään suuri vääryys.

- Edellinen ottelu oli esityksenä meiltä ihan ok, lähtökohtiin nähden jopa todella hyvä. Meillä on tässä ollut aika paljon turbulenssia viime aikoina kokoonpanon suhteen ja osittain senkin vuoksi olemme pelanneet todella nuorella ryhmällä jo useamman pelin. Nytkin meillä oli kaksi pelaajaa mukana, joilla oli allaan tasan yksi harjoituskerta meidän kanssa, että siihen nähden pelaamiseen pitää olla tyytyväinen. Tulos on sitten seurausta pelaamisesta, eikä siinäkään valittamista ole ja ihan oikeudenmukainen tulos oli "Vepsua" vastaan, Lyyski toteaa,

Akatemia on tällä kaudella kertaalleen kohdannut jo FC Ylivieskan. Ennen juhannusta hellesäässä Keskuskentällä pelatussa ottelussa kotijoukkue oli lopulta vieraitaan parempi luvuin 5-0. Tuossa ottelussa Pietro Kytölaakso viimeisteli hattutempun ja Benjamin Rintala säesti vierellä kahdella osumallaan. Vaikka ottelu lopulta selkeästi kotijoukkueelle kääntyikin, oli FC Ylivieskallakin ottelussa omat hetkensä. Harvassa ne olivat, mutta olemassa kumminkin.

- Ylivieska puolusti meitä vatsaan aika tiiviisti keskustan ja meillä meni hetki siihen, että löysimme tilat pelaamiseen heitä vastaan. Oikeastaan ensimmäinen vartti hakattiin vähän päätä seinään, mutta sitten ensimmäisen maalin myötä pelinkuva hieman muuttui ja tilaa alkoi löytymään enemmän ja ennen kaikkea me osasimme ne siinä pelissä hyödyntää. Heillä oli 0-0 -tilanteessa pari ihan hyvää hyökkäystä ja toisella jaksolla Antti Vironen joutui ihan tosissaan torjumaan nollapelin pitämiseksi, eli kyllä siellä potentiaalia on aiheuttaa meille vaikeuksia, Lyyski kertoo.

Pelitaitavan ja pääsääntöisesti maata pitkin pelaavan FC Ylivieskan kivinen tie on johtanut siihen, että kauden jälkeen edessä on jälleen sarjatason vaihtaminen. Tällä kertaa ylivieskalaisittain ikävästi alaspäin Neloseen. Joukkue on kumminkin niin nuori, että siellä se tuskin kovinkaan pitkään viihtyy sillä nuorilla pelaajilla kehittyminen tulee usein harppauksissa, näin on käynyt esimerkiksi Akatemiassakin. Kokkolassa pelatussa ottelussa joukkue väläyttelikin aika ajoin osaamistaan ja kokemuksen karttuessa varmasti tasaisuutta on luvassa otteisiin lisää.

- Meitä vatsaan Ylivieska oli aika terävä tilanteenvaihdoissa, he lähtivät aika nopeasti paineen alta pois ja etenivät nopeasti kohti meidän maalia. Siellä oli suht vahva keskushyökkääjä ja hänen ympärillään nopeita sekä juoksuvoimaisia pelaajia tukemassa häntä. Avasivat tietyn kierron kautta maalipotkut lyhyellä ja meillä meni hetki sen lukemiseen ja silloisella ryhmityksellä jaoimme pelaajat puolustuspelaamisessa vähän väärin. Paljon hyviä yksityiskohtia pelaamisessa, mutta kokonaisuuteen asti sitä he eivät vielä ole ehkä saaneet. Tämä ei kumminkaan tarkoita sitä, että meille olisi automaattisesti pisteitä jaossa torstaina, kyllä me joudutaan ihan täysi päivätyö Ylivieskassa tekemään pisteiden eteen, Lyyski sanoo.

Edellisissä otteluissa tosi pahasti poissaoloista kärsinyt Akatemia on edelleen sellaisessa tilanteessa, että jokainen poissaolo on liikaa. Hieman laskentatavasta riippuen edellisessä ottelussa oli omaan vakituiseen harjoitusryhmään kuuluvia terveitä pelaajia mukana neljä kappaletta. Loppuryhmä olikin sitten joko edustusjoukkueen nuoriso-osastoa tai B-junioreiden vastuuhahmoja. Tilanteessa ei ole ikävä kyllä nähtävissä muutosta parempaan, sillä poissaoloja on edelleen luvattoman paljon. Henri Iivonen parantelee polvivammaansa Miko Tornikosken tavoin, Atte Kangas on toipilaana nilkkavaivan vuoksi, kuten myös maalivahti Onni Tynjälä. Kim Salonen sekä Eemi Vuorinen ovat sairaina, Antti Vironen sekä Jesper Ojala armeijassa sekä Jonatan Tynkkynen, Jaakko Juvila ja Axel Lindholm opiskelupaikkakunnillaan. Posin puolelle menee kumminkin se, että pitkään sivussa ollut Ville Välipakka on hiljalleen pelikunnossa, kuten myös flunssasta kärsinyt Johannes Moilanen sekä pelikieltonsa jälkeen ikävän päävamman B-poikien pelissä saanut Miro Laxström.

- Veskariosasto on vähän kapea, toivotaan että joku terve maalivahti saadaan torstaille. Muuten ollaan oltu samassa tilanteessa jo pitkän aikaa, eli ei sen puoleen ole mitään uutta tulossa. Saadaan ennen ottelua harjoitella vielä tiistaina ja keskiviikkona, niiden päivien aikana varmaankin alkaa torstain kokoonpano hahmottumaan hieman paremmin. Vähän on ollut sellaista ilmoilla nyt, että poissaoloista huolimatta peliesitykset ovat olleet ihan tasaisia yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Siihen on yhtenä tekijänä se, että saamme harjoitella B-junioreiden kanssa kerran viikkoon yhdessä. Siinä päästään tutustumaan vähän puolin ja toisin ja se madaltaa kynnystä astua esimerkiksi meidän mukaan, Lyyski päättää.

FC Ylivieska vs. Akatemia, torstaina 15.9. klo 19:00 Safarin tekonurmi, Ylivieska.

Tilastot
FC Ylivieska

0 - 8

(0-4)
14'MaaliKytölaakso Pietro
32'MaaliPaananen Joonas
85'MaaliPaananen Joonas
86'MaaliPaananen Joonas

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola