21
SYY
19.00
Akatemia, Miesten Kolmonen

KPV Akatemia - Korsnäs FF  3 - 4

Kipparihalli TN

Korsnäs Akatemian vieraaksi

Akatemia saa vieraaksensa keskiviikkona mielenkiintoisen joukkueen, kun sarjavoitosta taisteleva Korsnäs FF saapuu Kokkolaan. Ottelu pelataan ennakkotiedosta poiketen Kippari Hallissa alkaen klo 19:00, sillä Keskuskentällä luonnonvalo ei enää riitä ilta-aikaan alkavissa otteluissa.

Keskiviikkona vieraaksi saapuva Korsnäs FF on Akatemialle tuttu vastustaja edellisvuosilta, sillä KoFF on kohdattu Kolmosen otteluissa jo muutaman vuoden ajan. Tällä kaudella sarjavoitosta kiivaasti taistelevat korsnäslaiset ovat tällä hetkellä sarjassa toisella sijalla, pari pistettä sarjakärki VPS Akatemiaa perässä. KoFF on takonut sarjassa toistaiseksi uskomattomat 85 osumaa 19 ottelussa. Omissakin on toki kolissut aika kiitettävästi, sillä vastustaja on tehnyt Korsnäsiä vastaan 19 ottelun aikana 44 maalia.

- Kyllähän tuo tilasto kertoo aika paljon tulevasta vastustajasta. Heillä on hurja määrä henkilökohtaista osaamista joukkueessaan ja varsinkin ylin kolmikko on todella vaarallinen. Toisaalta sitten joukkueena puolustaminen ei varmaankaan kuulu heidän vahvuuksiinsa ja se on sellainen paikka, johon meidän pitää pystyä keskiviikkona iskemään. Ilman muuta joudutaan huomioimaan heidän osaamisensa hyökkäyspäässä ja puolustamaan hyvin, mikäli jotain halutaan ottelusta ottaa, mutta pallonhallinnan kautta pyrimme tuottamaan heille ongelmia, kertoo Akatemian valmentaja Aki Lyyski.

Korsnäs on kasannut tälle kaudelle melkoisen tähtisikermän, sillä joukkueen riveissä viilettää pelaajia vähän jokaiselta mantereelta. Järjettömät tehot tällä kaudella operoineet ukrainalainen Andrei Barladym sekä brassivahvistus Venancio Gomes Vitor ovat varmaankin hyökkäyspään kovimmat nimet. Keskialueelle joukkueesta löytyy Samuel Mwesingan, Sebastian Ongkowiayan, Blendi Boshnjakun, Sergey Cheboratovin sekä Adrei Kovalovin tapaisia kokeneita sekä ulkomaisissa laatusarjoissakin rutinoituneita pelaajia. Puolustuslinjaan on sitten heittää ukrainalaista pelaajavalmentajaa Oleksander Muzykaa, Ihor Indutnyita sekä jenkkivahvistus Steven Olsonin kaltaisia nimiä. Maaliin on hankittu siirtorajan umpeutuessa jenkki Michael Mejia. Joukkueessa on myös pari suomalaista pelaajaa, nimittäin Kolmosen kärkipuolustajiin kuuluva Mohamed Jafari sekä kakkosveskari Mats Forss.

- En oikein tiedä mitä tästä sanoisi. Säännöt mahdollistavat tämän tällä tasolla ja jokainen vetää tyylillään. Me saadaan ihan järjettömän kova joukkue Kokkolaan keskiviikkona ja uskon, että meillä on ottelussa pelkästään voitettavaa. Kiva päästä kokeilemaan meidän osaamista Korsnäsin kaltaista joukkuetta vastaan. Kyllähän se tietysti vähän hymyilyttää kun kaveri lyö kentälle tällaisen armeijan ja me kerätään välillä pelaajia B- ja C-junioreista, Lyyski toteaa.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella. Silloin kotijoukkueena toiminut KoFF piti pisteet itsellään voitettuaan Akatemian selkeästi lukemin 4-1. Tuossa ottelussa Akatemia johti ottelua tauolla Johannes Moilasen osumalla, mutta täysin vastoin ottelutapahtumia. Toisella jaksolla Akatemia pystyi viemään ottelua, mutta hävisi ottelun periaatteessa ottelu hävittiin oman maalin edustalla, missä Korsnäs oli liian vahva. Muutaman merkkausvirheen jälkeen tilanne kääntyi kotijoukkueelle nopeasti, eikä nuorella joukkueella matkassa ollut Akatemia pystynyt enää vastaamaan kotijoukkueen tekemiseen.

- Siellä nähtiin aika hyvin hyökkäävä Korsnäs. Varsinkin vasemmalla laidalla pelannut brassi Venancio Gomes oli todella vaarallinen pelajaa ja hyvä 1vs1 -tilanteissa. Hänen kauttaan he dominoivat ensimmäisellä jaksolla, jonka säkällä voitimme 1-0. Toisella jaksolla heidänkin pelaaminen oli vähän vaikeampaa, kun me olimme enemmän pallossa kiinni. Maalinedustalla sitten hyökkääjä Barladym rokotti jokaisesta paikastaan surutta. Meidän pitää olla keskiviikkona yksinkertaisesti tylympiä oman maalin edessä, hyökkäyspäässä sen osaamme jo, Lyyski tiivistää.

Akatemialla on taas edessään normaali valmistautuminen otteluun, sillä poissaoloja on totuttuun tapaan pieneen rinkiin kohtuuttoman paljon. Henri Iivonen on loukkaantuneena sivussa loppukauden, Atte Kangas kävi sen verran kokeilemassa nilkkaansa Ylivieskassa, että loukkasi sen uudelleen. Valtteri Pinola on ollut kuumeen vuoksi sivussa ja hänen tervehtymistään seurataan tiukasti, samoin tehdään myös Matias Åbergin kohdalla. Benjamin Rintala, Antti Vironen sekä Jesper Ojala ovat armeijan leivissä, eivätkä pääse otteluun. Positiivisen puolelle menee maalivahtien Eemi Vuorisen sekä Onni Tynjälän kuntoutuminen pelikunnon partaalle, samoin kuin Jouni Ahvenkosken palaaminen takaisin joukkueen riveihin.

- Poissaoloja on ollut ja on paljon, mutta mielestäni meidän pelaaminen on jossain määrin jopa parantunut kun on menty nuorella porukalla ja pienemmällä ringillä. B- ja C-juniori-ikäiset pelaajat ovat olleet sopivan nöyriä sekä innokkaita meidän touhuun ja ovat tuoneet hyvin lisää virtaa meidänkin tekemiseen. Sen lisäksi olemme saaneet sopivasti laatua edustusjoukkueen nuorista kavereista sekä meidän omista jätkistä. Olemme olleet hemmetin hyvä joukkue edellisissä peleissä, juuri sellainen kuin haluankin meidän olevan. Nyt vastassa on taas uusi haaste, jonka tasolle meidän pitää nousta, Lyyski päättää.

Akatemia vs. Korsnäs FF, keskiviikkona 21.9. klo 19:00 Kippari Hallissa.

Tervetuloa!

Tilastot

3 - 4

Korsnäs FF
(1-1)
26'MaaliVenancio Gomes Vitor
28'MaaliPaananen Joonas
57'MaaliBarladym Andrii
59'MaaliVenancio Gomes Vitor
77'MaaliChebotarov Serhii

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola