7
SYY
18.00
Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - KPS  1 - 1

Ykspihlajan urheilukenttä, Kokkola

Akatemialla perjantaina paikallisottelu

Perjantaina Ykspihlajan Urheilukentällä on paikallisen jalkapallon ystäville tarjolla todellinen herkkupala kun Kolmosen ottelussa Akatemia kohtaa paikallisvastustaja KPS:n. Pelissä on kaupungin herruus, sillä sarjataulukon puolella molemmat voinevat pelata loppukauden ilman suurempia paineita sarjapaikan tai sarjanousun puolesta.

- Hieno matsi tulossa, derby tuo aina poikkeuksen normiarkeen. Päästään pelaamaan paikallisvastustajaa ja kavereita vastaan. Ei näitä liikaa ole tänä vuonna tullut pelattua. Kentällä on paria poikkeusta lukuunottamatta pelkästään kylän omia poikia. Varmasti saadaan viihdyttävä tapahtuma aikaiseksi, hehkuttaa Akatemian valmennuksesta Aki Lyyski.

Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa majailevat joukkueet ovat molemmat käytännössä sementoineet asemansa sarjan keskikastissa. KPS on tällä hetkellä Akatemian edellä, sijalla 4., kun 18 ottelusta sillä on kerättynä 31 pistettä. Akatemia on vastaavasta ottelumäärästä saanut kerättyä kasaan 26 pistettä. KPS tulee derbyyn hirmuvireessä, sillä tappiota "Kopsi" ei ole kokenut kuuteen otteluun. Akatemia puolestaan lähtee otteluun hieman maltillisemmasta kahden ottelun mittaisesta tappiottomasta putkesta.

- Sunnuntaina noustiin lisäajalla voittoon, tottakai se tuo hymyä pelaajien huulille ja näkyy positiivisesti harjoituksissa. Voidaan sanoa että kyllä meillä on viikon harjoituksissa näkynyt tuleva ottelu. Hommia tehdään hyvällä asenteella, halutaan olla valmiita paikallispeliin. Tiedostetaan kyllä ettei mitään saada ilmaiseksi perjantainakaan. Luottavaisin ja nöyrin mielin otteluun lähdetään, Lyyski kertoo.

Paikallisvastustaja KPS:n kokoonpano pitää sisällään muutamia KPV-kannattajillekin tuttuja nimiä. Joukkueen pelaajavalmentajana toimii KPV:n riveissä vielä edelliskaudella I-divaria pelannut Aki Sipilä. Sipilän lisäksi joukkueessa pelaa ex-palloveikko Bright Ihionu, joka edustusjoukkueessa pelatessaan paukutti yhden kauden aikana kiitettävän määrän maaleja II-divisioonassa. Heidän lisäkseen joukkueessa on useampikin KPV-taustainen pelaaja. Kovimman syömähampaansa, 17 maalia iskeneen, Atte Hentun KPS menetti kesän siirtomarkkinoilla GBK:n riveihin, mutta se ei ole Palloseuran menoa juurikaan hidastanut.

- Kyllähän se niin menee, että jossain määrin henki korvaa aina materian. KPS:n joukkue on ollut todella pitkään yhdessä. Pelaajat tuntevar toisensa sekä tietävät pelikavereidensa heikkoudet ja vahvuudet. Saadaan vastaamme yhtenäinen ja hyvähenkinen joukkue, Lyyski valottaa.

Akatemian kokoonpano on hieman elänyt läpi koko kauden. Kentällä on omien pelaajien lisäksi käynyt edustusjoukkueessa vähemmälle vastuulle jääneitä pelimiehiä sekä seuran omista B-junioreista lupaavia pelimiehen alkuja.

- Kuuluu ehdottomasti meidän toimintaan. Edellisessä ottelussa mukana oli kolme pelaajaa edustusjoukkueesta. Kaikki olivat mukana hyvällä asenteella ja nostivat joukkueemme tasoa. Maalissa pelasi b-juniori Otto Pura ja kentälle tulivat ottelun edetessä niin ikään junioreista Noa Lehtonen sekä Santeri Mäkinen. Tarkoitus on koko ajan ollut se, että sarjapaikan varmistuttua vastuuta jaetaan myös juniori-ikäisille pelaajille tulevaisuutta silmällä pitäen. Näin tulee olemaan jatkossakin. Tämä lisää mukavasti kilpailua pelipaikoista joukkueen sisällä ja tuo pientä lisää jokaisen päivittäiseen tekemiseen, Lisäksi opiskelut vievät pelaajia syksyn tullen muille maille, mutta ainahan jonkun poissaolo avaa oven toiselle, Lyyski avaa.

Aiemmin kesällä pelatun lämminhenkisen paikallisottelun Akatemia vei nimiinsä 3-0 -lukemin. Tuolloin paikallisottelun tapaan tunteet välillä lämpenivät, kun taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Vastaavanlaista kamppailua Akatemiassa odotetaan tulevastakin derbystä.

- Eihän tuota peliä halua kumpikaan hävitä, se on ihan varma. Ei me tuolla edellisen derbyn voitolla tehdä perjantaina yhtään mitään. KPS syttyy varmasti tähän otteluun ja meidän pitää pystyä vastaamaan haasteeseen ja heittämään itsemme peliin mukaan. Meillä on pelissä ollut hyvä rakenne oikeastaan ison osan kaudesta, olemme pystyneet pelillisesti haastamaan käytännössä kaikki tämän sarjan joukkueet mutta sellainen tietty tunteen palo on välillä ollut hakusessa ja pelaaminen on ollut liikaa suorittamista. Nyt otetaan myös tunne mukaan kentälle, Lyyski toteaa.

Sen kummempia vippaskonsteja paikallisottelun voittamiseksi ei Akatemian riveistä osasta antaa. Pääpaino on ollut koko kauden omassa tekemisessä ja siihen pyritään nojaamaan jatkossakin mahdollisimman tiukasti.

- Kyllä me halutaan olla edelleen aktiivinen ja aggressiivinen joukkue. Laitetaan kentälle perjantaina 11 nälkäistä ja taistelevaa pelaajaa ja otetaan tarpeen vaatiessa vaihdosta viisi vastaavaa lisää mukaan. Uskomme kovasti omaan tekemiseemme ja siihen että kun kaikkemme kentälle jätetään, niin silloin tulos on sellainen kuin sen haluamme olevan. Nämä ottelut pelataan aina seuralle ja joukkueelle, se edellä mennään, Lyyski päättää.

Paikallisottelu pelataan perjantaina 7.9. Ykspihlajan Urheilukentällä. Ottelu alkaa klo 18:00. Tervetuloa!

Liput 5€

Tilastot

1 - 1

KPS
(0-1)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola